Újra megtarthatták a jótékonysági vacsoraestet Gyöngyösön

A járványveszély csökkenésével újra lehetőségünk nyílt megszervezni a Mátra Lions Club hagyományos jótékonysági estjét, amelynek bevétele minden várakozásunkat felülmúlta.

Több évtizedes hagyomány a Mátra Lions Club életében, hogy a számos karitatív akció és egyéni segítségnyújtás mellett a klub minden évben jótékonysági estet szervez, amelynek bevételét rászorulóknak ajánlja fel. Az elmúlt években ez a nemes hagyomány a koronavírus-járvány miatt szünetelt, idén azonban újra sikerült megrendezni a vacsoraestet. Az öröm mellett azonban aggodalmat is éreztünk, ilyenkor ugyanis mindig kérdés, vajon sikerül-e újra elérni támogatóinkat. Az est sikere végül minden várakozásunkat felülmúlta, közel száz vendég vásárolta meg a belépőt, jóvoltukból pedig egymillió-háromszázezer forint támogatást sikerült összegyűjtenünk.

A támogatottak köre idén is rászoruló vakok és gyengénlátók, valamint cukorbetegek köréből kerül ki, ám egy közelmúltbeli tragédia folytán a hagyományoktól eltérően idén egy lakástűzben mindenét elvesztett ludasi család számára is gyűjtöttek a résztvevők – a támogatás összege a belépőjegyekből és a tombolabevételekből tevődik össze.

A Mátra Lions Club jótékonysági vacsoraestjének fényét emelte, hogy elfogadta meghívásunkat Dr. Fogarassy Csaba, a Lions Clubok Magyarországi Szövetségének kormányzója, aki beszédében elismeréssel szólt legutóbbi kezdeményezésünkről, melynek során a Gyöngyösi Kézilabda Klub aktivistáival közösen mintegy két tonna tartós élelmiszert és 665 ezer forint adományt gyűjtöttünk mások mellett a Gyöngyösön elszállásolt ukrán menekültek számára.

Jótékonysági vacsoraest Gyöngyösön

Képgaléria


Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba